Simona Man: PER propune schimbari radicale pentru educatia nationala!

Simona Man, prim-vicepresedinte al Particului Ecologist Roman (PER), ne-a trimis la redactie un comunicat referitor la cateva dintre propunerile acestei formatiuni politice:

Partidul Ecologist Roman propune cateva obiective si masuri:
– Elaborarea Curriculumului Național și a profilurilor de ieșire pentru fiecare nivel de învățământ și tip de școala, corelate cu nevoile societății, ale pieței muncii.
– Creșterea treptată a alocărilor pentru educație și cercetare – pâna la 8-10% din PIB.
– Implementarea la scară largă a programelor „masă și școală după școală”, combinate cu activităti extrașcolare (sport, muzică, teatru, pictură etc).
– Calitatea educației să nu depindă de starea materială a părinților sau a comunității
-Stimularea parteneriatului public-privat dintre sistemul educațional și mediul economic, având ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene, cu scopul creșterii ratei de absorbție a absolvenților pe piața muncii.
– Regândirea sistemului de elaborare și evaluare a manualelor școlare, asigurarea imparțialității evaluării și transparentizării achizițiilor.
– Analizarea cadrului legislativ referitor la învățământul superior și demararea unei proceduri de consultare națională în vederea îmbunătățirii legislației de profil, inclusiv în sensul unei mai bune corelari a învățământului universitar cu cercetarea.
– Dezvoltarea unei platforme naționale și regionale de acțiuni inovative de cercetare pentru industrii.
– Promovarea României ca o destinație științifică – un loc în care tinerii cercetători să dorească să lucreze, să trăiască, atractiv pentru cei performanți
– introducerea unor discipline adaptate actualității sec.XXI (schimbări climatice, prim-ajutor, educatie sexuală etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *